Incluziunea socială prin activități mixte desfășurate către tinerii cu dizabilități din localitățile r.Călărași

Characteristics:

Area:

Localităţile din r. Călăra

Beneficiary:

A.O. ”Asociația de sprijin a copiilor și tinerilor cu dizabilități „Dorința””

Main field:

Agroecology

Period:

2018.04.17 - 2019.12.30

Grant amount:

25 069 $

Statute:

Finished

Asociația ”Dorința” implementează activități care să faciliteze angajarea în câmpul muncii a tinerilor cu dizabilități sau care să susțină tinerii cu dizabilități să-și înființeze o proprie afacere. Întemeierea proprii afaceri este una dintre cele mai viabile direcții de lucru ale Asociației ”Dorința” deoarece, Asociația ”Dorința” activează pe teritoriul raionului Călărași și comunitățile sale – o zonă rurală, unde nu se găsesc prea multe locuri de muncă, mai ales munci care pot fi îndeplinite de persoane cu dizabilități.

În cadrul acestui proiect, Asociația ”Dorința” își propune să susțină 10 tineri cu dizabilități din raionul Călărași și familiile lor să înființeze și să dezvolte 10 gospodării țărănești de creștere păsărilor și animalelor, apicultură. De asemenea 2 tineri (1 fată și 1 băiat) vor fi angajați în calitate de vânzători pentru comercializarea înghețatei, sucurilor fresh, cafea la rulota Dorințelor.

Un scop al acestor activități este integrarea economică și socială a tinerilor cu dizabilități din raionul Călărași. Al doilea scop este dezvoltarea unor activități mixte de creștere păsărilor și animalelor, apicultură, comericializarea înghețatei și sucurilor fresh la noi în comunitate, activități care nu vor dăuna mediului, oamenilor și nu vor amenința biodiversitatea.

Acest proiect va contribui considerabil la incluziunea economică și socială a tinerilor cu dizabilități din raionul Călărași și va contribui la dezvoltarea și multiplicarea activităților agricole care contribuie și la conservarea biodiversității țării noastre.

Proiectul va fi implementat în raionul Călărași și mai specific în mediul rural al raionului Călărași. Grupul țintă al proiectului sunt tineri cu dizabilități din raionul Călărași. Beneficiari ai proiectului vor fi 10 tineri cu dizabilități cu vârsta între 18 și 35 de ani care locuiesc în mediul rural al raionului Călărași și familiile lor. Beneficiarii proiectului vor fi direct implicați în implementarea proiectului deoarece ei vor avea responsabilitatea de a identifica cu ce tip de activitate agricolă vor să se ocupe, ei vor avea responsabilitatea (cu suportul specialiștilor Asociației ”Dorința”) să întemeieze o gospodărie țărănească să o dezvolte, să obțină prin muncă produsele și să le comercializeze cu suportul specialiștilor Asociației ”Dorința”.

La finele proiectului, 10 tineri cu dizabilități din raionul Călărași vor deține cunoștințele și abilitățile necesare pentru practicarea agriculturii. Ei vor dezvolta câte o gospodărie țărănească fiecare și vor obține venituri în urma comercializării produselor obținute.