Portal Educațional E-learning în Agricultura Ecologică

Характеристики

Регион:

Chisinau

Получатель:

Asociația Patronală „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova”

Основная область:

Агроэкология

Период:

2019.09.06 - 2021.02.28

Сумма гранта:

49 020 $

Статус:

Законченный

Prezentul Proiect a fost conceput pentru a contribui la soluționarea problemelor de ordin global și se încadrează perfect în Componenta 2 PGM a EO6: Agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei. Pentru a contribui la această componentă este propusă atingerea obiectivului general al Proiectului: Popularizarea aplicării mijloacelor agricole inofensive și prietenoase mediului. Aceasta poate fi atins prin crearea unei posibilități alternative de informare a fermierilor.

În ultimii 5 ani se constată o descreștere a interesului fermierilor faţă de metodele tradiționale de instruire. Odată cu dezvoltarea informațională, sursa principală de informație pentru fermieri a devenit internetul. Aceasta se reflectă cel mai bine în studiul „Necesitățile informaționale ale fermierilor din Republica Moldova despre agricultura ecologică” în cadrul proiectului „InfOrganic”, care a fost realizat cu suportul financiar al Asociației Obștești „Educație pentru Dezvoltare” la începutul anului 2019.

Din datele furnizate de respondenți, am constatat că cele mai utilizate modalități de informare accesate zilnic sunt rețelele de socializare (13,7%), urmate de paginile WEB specializate (10,9%), motoarele de căutare (10,2%), apoi de emisiunile și reportajele televizate (9,4%), televiziune (8,6%), e-mail (8,4%), canalele specializate (7,9%), youtube (7,1%). Celelalte modalități de informare zilnică accesate de respondenți, care dețin în total o pondere de 24 %, dar nesemnificative pentru fiecare aparte, sunt: aplicațiile mobile (3,6%), presa scrisă (2,5%), cărți (2,0%), broșuri și ghiduri (1,8%), radioul (1,8%), portaluri specializate (1,8%), fișe succinte și pliante (1,3%), precum și discuții cu oameni de afaceri, experți din domeniu, instituții publice, companii de consultanță, forumuri specializate, ministerul de resort.

Astfel MOVCA propune crearea unei platforme de instruire online e-learning, care ar permite fermierilor, dar și studenților, instruirea la timpul și locația cea mai convenabilă, cu utilizare minimă de resurse.